Oldalak

2014. március 12., szerda

Könyvajánló

Sziasztok!! Tudom régen jelentkeztem a suli, kosár és minden más miatt, de végülis itt vagyok!! ;) Írtam egy rövid könyv ajánlót. Nem, nem a kedvenc könyvem mert az a Harry Potter, de azt mindenki ismeri! :D
Ajánlom figyelmetekbe!!
xx

Varázs dada/Nanny McPhee

Könyv tartalma:
Kétségbeejtő helyzetbe van a Brown család. Annyi a gyerekük, mint az égen a csillag, és ez a sok gyerek nap mint nap válogatott komiszságokkal ejti kétségbe szüleit és a ház népét. Nem bír velük se dajka*, se pesztra*, se nevelőnő. Itt már csak is egy valaki segíthet: Matilda McPhee, a varázsdada.    De hogyan találhatunk rá?   És mi az Ő titka?
A titkot nem áruljuk el, de a tíz fejezet során rengeteg mulatságos kalandról olvashatunk, és megbizonyosodhatunk arról is, hogy a varázsdada tényleg varázshatalomú: valahányszor koppant a botjával, a gyerekek kedve elmegy a rosszalkodástól.
Christianna Brand mesekönyvét Edward Ardizzone illusztrálciói díszítik. A magyar kiadás egy időben jelenik meg a Nanny McPhee- A varázsdada című filmmel, amelynek főszereplői Emma Thompson és Colin Firth.

Saját vélemény:
Tetszik. Igazán mesebeli történet, mert Nanny McPhee a varázsdadának van egy varázsbotja, amivel ha koppint valami csínytevést csinál a gyerekekkel. A második kötet, egy másik családdal játszódik. Nanny McPhee csak akkor megy el a gyerekekktől, ha nem lesz többé szűkségük rá. És az is igazán mesebeli, hogy a végén mikor már távozik egyszerre megszépül és nem marad csúnya. A másik családnál, viszont, csúnya lesz és újból a végén megszépül.

Szómagyarázat:
Dajka;Általán nőszemély, ki kisdedeket ápol, nevel, táplál.
Pesztra;Kisgyermek gondozó lány (erdélyi szó)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése